Lär dig tejpa golfarmbågen med kinesiotejp från d3tape

Tejpa din golfarmbåge

Golfarmbåge – allt du behöver veta för att komma tillbaka ut på banan

Golfarmbåge, eller medial epikondylit, är en smärtsam inflammation i muskelsenan som fäster vid den mediala epikondylen, en benutskott på insidan av armbågen. Golfarmbåge är en vanlig åkomma bland golfspelare, och kan också drabba andra idrottsutövare som använder armbågen mycket, såsom tennis- och basebollspelare. Smärtan uppstår oftast när handleden är inåtnöjd och samtidigt belastas. Smärtan är sedan oftast värst vid böjning av armbågen och vid användning av handen.-Golfarmbåge är en skada som uppstår när man använder armen för mycket i en och samma position.

-Skadan är vanligast bland golfare, men kan även uppstå hos personer som spelar tennis eller andra racketbaserade sporter.

-Golfarmbåge är en typ av överbelastningsskada som orsakas av att musklerna och senorna i armen blir överansträngda.

-Skadan kan leda till smärta, svullnad och stelhet i armen.

-I allvarliga fall kan golfarmbåge leda till att man inte kan använda armen på ett normalt sätt.

-Det finns flera behandlingsmetoder för golfarmbåge, inklusive självhjälp och medicinsk behandling.

-Det är viktigt att behandla golfarmbåge snabbt och effektivt för att förebygga ytterligare skada.

Tejpa en golfarmbåge med kinesiologitejp

Kinesiologitejp är en mycket effektiv behandling för golfarmbåge. Tejpning minskar smärtan och inflammationen i armen, och gör det möjligt att fortsätta spela golf. Kinesiologitejp är en mycket enkel och snabb behandling av golfarmbågen, och det är dessutom en av de mest effektiva behandlingsmetoderna. 

För att tejpa golfarmbågen behövs endast en remsa kinesiologitejp. Tejpningen, som placeras från ursprunget till smärtan, armbågsleden, och följer sedan muskeln utåt mot handledens fäste. 

1. Sträck ut armen och vinkla handleden neråt för att sträcka ut muskeln i underarmen. Identifiera området där det gör ont. Oftast sitter smärtpunkten vid den beniga utskottet på insidan av armbågen.

2. Mät ut och förbered en bit kinesiologitejp. Glöm inte runda av kanterna. Om du behöver vill veta mer om hur du förbereder tejpen kan du läsa om det här.

3. Ta kinesiotejpen och ankra den ovanför armbågen, på ensidan av armen. Med ca 80% stretch applicera den sedan rakt över det drabbade området, och längs armen ner mot handleden. Se till att tejpens ändar (ankarna) inte har någon stretch för bästa fästning.

4. Massera in tejpen för att aktivera limmet.

Kinesiotejp från D3Tape är en premium latexfri och allergivänlig tejp. Den är lätt att applicera och ger en tejpning som håller i flera dagar. Behandla din golfarmbåge med tejp från D3Tape. Välj din färg idag! 

Vad är en golfarmbåge?

En golfarmbåge är en skada som uppstår när man använder armen för mycket vid golf. Detta kan leda till smärta och svullnad i armbågen. Ibland kan det även leda till att man inte kan använda armen på ett normalt sätt.

Det finns två olika typer av golfarmbåge, den mediala och den laterala. Mediala golfarmbåge uppstår när man använder armen för mycket vid golf och detta leder till smärta och svullnad på insidan av armbågen. Laterala golfarmbåge uppstår när man använder armen för mycket vid golf och detta leder till smärta och svullnad på utsidan av armbågen.

Golfarmbåge är en mycket vanlig skada bland golfare. De flesta golfare kommer att uppleva denna typ av skada någon gång i deras karriär.

Det finns flera olika behandlingar för golfarmbåge, beroende på hur allvarlig skadan är. Ibland kan man behöva använda en ortos eller en bandage för att stabilisera armbågen. Ibland kan man behöva göra en operation för att fixa skadan.

Det är viktigt att behandla golfarmbåge snabbt och effektivt för att förebygga ytterligare skada.

Är golfarmbåge smärtsamt?

Ja, golfarmbåge är mycket smärtsamt och kan göra det svårt att spela golf. Golfarmbåge är en inflammation i senan som går från armbågen till handen. Denna inflammation kallas också tennisarmbåge, eftersom den är mycket vanlig bland tennisproffs. Golfarmbåge är mycket vanligt bland golfspelare, och även om det inte är en allvarlig skada, kan det göra det svårt att spela golf.

Vad orsakar golfarmbåge?

Golfarmbåge orsakas av en överansträngning av musklerna och senorna i armen. Detta är vanligtvis en resultat av ett felaktigt grepp eller stöd när man spelar golf. Golfarmbåge är också vanligt hos personer som använder sin arm för mycket i vardagen, till exempel tennisspelare, musiker eller målare.

Sitter smärtan på utsidan av armen, snarare än insidan. Då kallas det tennisarmbåge, vilket du kan läsa mer om här..  

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Hitta produkterna att tejpa med

Sporttejp

Sporttejp är en stark, elastisk tejp som används för att stödja och... 

1 av 3